Selecteer een pagina

1. Gebruik vers, schoon water.  En rond de 7 gram koffiebonen voor een espresso. Het doel is dat je uiteindelijk 25 – 30 ml espresso hebt in 25 – 30 seconden

2.  Druk met een tamper de gemalen koffie in de piston. Plaats de piston en start meteen de espressomachine. Meet de tijd en stop na 25 – 30 seconden. Als het goed is heb je dan een espresso van ongeveer 30 ml.

3. Het zetten van de perfecte espresso draait volgens de Italianen om een samenspel tussen de 4 M’s: la Miscela (de melange), la Macinadosatore (de maling), la Machina (de machine) en la Mano dell barista (de hand van de meester). Pas als deze zaken in orde zijn, krijg je de perfecte espresso én de beroemde crèmelaag (crema), volgens de Italianen.

VERS GEBRANDE KOFFIE BONEN MALEN

Gedurende lange tijd maalde men de koffie zelf thuis met een handmolen. Dit zijn (vaak houten) vierkante molentjes met een geringe inhoud. Er kan vaak niet meer in dan voor één pot koffie. Deze handmolens zijn relatief goedkoop. Het malen zelf is echter een tijdrovende klus. Het resultaat van deze molens is echter zeer goed. Met name de gelijkmatigheid van de maling is uitstekend. De maling kan worden ingesteld, van grof tot medium tot fijn.

SLOW COFFEE

Koffie zetten met een percolator, in de jaren 50 zag je haast niet anders. Maar ouderwets koffiezetten met een pruttelpotje staat weer helemaal op de kaart. Of je nu thuis op de bank van een stevige kop koffie wilt genieten of de wildernis in trekt zonder toegang tot elektriciteit. Het enige wat je voor het gebruik van een percolator nodig hebt is een warmtebron, water, versgemalen koffie en een beetje geduld. Het is immers een vorm van slow coffee.

START JE OCHTEND GOED

Je ochtend start dus pas echt goed als het hele proces van koffie zetten goed doorlopen is. Heb je hier geen tijd voor, of wil je gewoon elke ochtend het perfecte kopje koffie, dan ben je bij Coffee & Dreamz aan het goede adres. Wij schenken elke dag, elk uur, elke minuut de perfecte koffie.