Selecteer een pagina

Latte art betekend letterlijk “melkkunst” en is de kunst van het schenken of etsen van decoratieve ontwerpen op een cappuccino. In de barista ontwaakt een ware kunstenaar en schenkt met speciale technieken de geschuimde melk in, onder en op de crèmelaag van een espresso. Met schijnbaar simpele bewegingen van het schenken van schuim ontstaan de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes en appeltjes. Deze techniek vereist een hoge kwaliteit van apparatuur en ingrediënten, veel oefenen en vooral persoonlijke aandacht van de barista. Door middel van het zogenaamde etsen kunnen verdere details aangebracht worden. Dit kan door met een cocktailprikker de crèmelaag als ‘inkt’ te gebruiken waarmee getekend wordt op het melkschuim. Een andere latte art methode is om chocoladesaus te gebruiken als ‘inkt’.
Latte Art begint met een goede voorbereiding. Goed materiaal, goede ingrediënten en een gedegen kennis van zaken zijn voor de perfecte cappuccino van levensbelang.

Previous article

ONZE KOFFIE