Selecteer een pagina

Maak zelf een overheerlijke banketstaat met amandelspijs. Warm serveren is het lekkerste. Klaar in 30 minuten

.

 

min. prep

MIN. BAKE

SERVINGS

CALORIES/SERVING

Ingrediënten

10 Porties

1 citroen (3x raspen)
2 eidooiers
3 plakjes bladerdeeg
300 gram amandelspijs

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de amandelspijs en meng met 1 eidooier en de citroenrasp.

Rol van de spijs een staaf, iets korter dan het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje water, leg de spijs in het midden en vouw het bladerdeeg om de staaf. Duw de naden voorzichtig dicht en vouw de zijkanten naar binnen.

Leg de banketstaaf met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Bestrijk de bovenkant van de banketstaaf met de eidooier. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Previous article

WAT IS LATTE ART?